Yeah!

Radionica „eTwinning za početnike – prvi koraci" namenjena je nastavnicima i vaspitačima koji žele da saznaju više o eTwinning-u, kao i novoregistrovanim članovima eTwinning portala. Radionica će predstaviti eTwinning portal, kao i pokazne i praktične vežbe na samom eTwinning portalu. Organizatori radionice mole da, ukoliko ste u mogućnosti, sa sobom ponesete svoj laptop ili tablet.

Radionica se održava u Regionalnom edukativnom centru – Banat, Dr Kornela Radulovića 18, Zrenjanin, 27. maja 2016. godine i trajaće od 10.30 do 17.00 časova

Za učešće na ovoj radionici potrebno je da popunite formular ovde.

Prijavljivanje za radionicu traje do srede, 25. maja, do 15 časova.

Učesnici radionice sami snose troškove prevoza. Kako je broj učesnika ograničen, organizatori će vas pravovremeno obavestiti o statusu vaše prijave.

unnamed

INFO SESIJA za sve zainteresovane edukante
Nedelja 14. februar u17h, ApsArt, Narodnih heroja 30/II

Sa ponosom objavljujemo početak rada Open Theatre Education Platform!
Ova otvorena pozorišna edukativna platforma je zasnovana na primenjenom pozorištu.
Budući edukanti će imati prilike da kroz teoriju i bogatu praksu steknu dodatne veštine upotrebe drame i pozorišta u radu sa različitim društvenim grupama i u 
različitim kontekstima. 

32 dsc2338mPo drugi put u Srbiji organizuje se Letnja škola produkcije, umetnost i i kulture (PUK). Ovog puta ćemo od 18. do 23. avgusta u Bajnoj Bašti imati priliku da radimo na konkretnim zadacima, a tema ovogodišnje škole je odnos umetnika, umetničkog dela i produkcije. Letnju školu PUK organizuje Hartefakt.
Punu verziju saopštenja i informacije o prijavljivanju možete naći ovde.

 

Letnju školu PUK organizuje Hartefakt. 

REX

U okviru projekta Slobodna zona Junior u subotu, 21.marta u Kulturnom centru Rex u Beogradu biće organizovana jednodnevna obuka za korišćenje filma kao pomoćnog sredstva u nastavi građanskog vaspitanja u srednjim školama.

Više informacija o seminaru nađite na sajtu KC REXa ovde.

20. AITA / IATA Konferencija
Drama u obrazivanju 2015
27. mart - 1. april 2015.

Rechof, Austrija

20AITA

AITA/IATA, Internacionalna asocijacija amaterskih pozorišta, poziva sve zainteresovane na 20. konferenciju o drami u obrazovanju, koju organizuje u fenomenalnom ambijentu zamka RECHOF, Leitring Lajbnic, Austrija. Rok za podnošenje prijava učesnika je do 15. decembra.

Konferencija nosi naslov „SHARING THE WORLD“ - MIGRATION AND INTERCULTURALITY (migracija i interkulturalnost), i sastojaće se od radionica, predavanja i plenarnih diskusija koje će se baviti relevantnim pitanjima za interkulturalne sredine, a o kojima će se raspravljati različitih perspektiva. Konferencija će se odvijati na engleskom jeziku.

Više o samim predavačima i govornicima konferencije možete saznati OVDE, a popunjenu APLIKACIJU prosledite na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

ISLANDS-color-Single-1024x552Na Učiteljskom fakultetu u Užicu održan je SEZAN seminar, koji je bio podeljen u tri modula između 04. i 19. novembra. SEZAN (Seminari za nastavnike) je program obuke namenjen studentima koji se pripremaju za posao nastavnika i stručnih saradnika u obrazovnim ustanovama. Program se sprovodi kroz seminare u formi dramskih radionica koje vode sertifikovani dramski pedagozi. Predmet seminara je interkulturalnost obrađena kroz dramske metode. Studenti na taj način simultano stiču/utvrđuju znanja i veštine u oblasti interkulturalnosti, kao i u oblasti dramske metodike.
Program SEZAN deo je projekta OSTRVA: Povezivanje važnih subjekata u oblasti drame i obrazovanja u Srbiji / ISLANDS: Interconnecting Stakeholders in Learning and Drama in Serbia.

Sezan Uzice1Sezan Uzice2

SEZAN-Pirot

Seminari IDEAL namenjeni studentima – budućim vaspitačima, učiteljima i nastavnicima održavaju se na visokoškolskim ustanovama u Vršcu, Pirotu i Užicu. Studenti imaju priliku da se upoznaju sa dramskim metodama za razvoj osetljivosti i dijaloga kod dece, kroz program prilagođen predškolskom i ranom školskom uzrastu.

Program SEZAN deo je projekta OSTRVA.

mediate1

U okviru projekta MEDIATE: Metod edukativne drame za inkluzivnost i toleranciju, završen je ciklus interkulturalnih seminara. Seminar su vodili sertifikovani treneri BAZAART-a i bavili su se temama interuklturalnog učenja kroz dramu, primene drame u obrazovnom sistemu i načinu na koji drama u obrazovne svrhe može da doprinese smanjenju diskriminacije.

MEDIATE je inicijativa udruženja građana i omladinskih pozorišta koja se sprovodi u 4 urbane zoneNovom Beogradu, Obrenovcu, Grockoj i Novom Sadu, radi pospešivanja demokratičnog obrazovnaja podelom kreativnih iskustva u interkulturalnom učenju i inkluziji. Projekat nastoji da unapredi postojeće modele obrazovanja kako bi se efektivnije bavili omladinskom netolerancijomosnažujući nastavnike i mlade ljudeda usvoje interkulturalne kompetencije korišćenjem edukativne i participativne drame. Seminar još uvek traje u Obrenovcu, gde će se održati finalni, treći modul u decembru ove godine.
Projekat MEDIATE finansira Evropska unija u okviru programa EIDHR - Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava.

modul1Zrenjanin2Na prvom modulu seminara Interkulturalno učenje kroz dramu koji je održan u nedelju 19. oktobra 2014. u Kulturnom centru Zrenjanina, CEKOM i Lotrek centar za dramsku edukaciju nastavnika, nastavili su aktivnosti u okviru projekta OSTRVA.

Kroz strip-portrete, predstavnike društvenih kategorija koje su učesnici prethodnog dana ocenili kao najprovokativnije i na koje mladi i okruženje reaguju najburnije, otkrivani su stereotipi o njima. Stereotipi žigošu postojanje razlika i predstavljaju prepreku u razvoju empatije. Neproverene informacije o njima koje nastave da kruže, stvaraju predrasude, a one vode nerazumevanju, netoleranciji, isključivanju i vrlo često nasilju.

Profili

.............................................

Kalendar događaja

July 2017
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ŠALJEMO NA VAŠ E-MAIL
NAJNOVIJE VESTI!

ČAS