KONFERENCIJA top

KULTURNA ULOGA ŠKOLE I OBRAZOVNA ULOGA KULTURE – 

DRAMA U OBRAZOVANјU

19. i 20. jun 2015. godine (petak i subota)
u Dečjem kulturnom centru Beograda, Takovska 8

Umetničko udruženje BAZAART i Dečji kulturni centar Beograda organizuju prvu nacionalnu Konferenciju posvećenu primeni drame i umetnosti u obrazovanju.

TEMA Konferencije je uklјučivanje umetnosti i kreativnih metodičkih postupaka, a posebno drame i pozorišta, u cilјu modernizacije i aktuelizacije obrazovanja u Srbiji.

CILj skupa je da ukaže potrebu za međusobnom saradnjom sektora obrazovanja i kulture i njenim potencijalima.

   Konferencija je namenjena svim nastavnicima, vaspitačima i stručnim saradnicima u školama i neformalnom obrazovanju koji osećaju potrebu za snažnijim prisustvom kreativnosti u obrazovno-vaspitnom radu – kroz aktivno učenje i inovativne pristupe usmerene razvoju nastave i kulturnih kompetencija učenika. 

   Konferencija se obraća i svim umetnicima i poslenicima u kulturi koji prepoznaju potencijale za razvoj kroz bližu saradnju dva sektora, žele da unaprede saradničke veze i prošire polјe zajedničkog rada.

Učešće u Konferenciji je besplatno za sve zainteresovane. Svi sadržaji na Konferenciji besplatni su za sve učesnike. Konferencija je  akreditovana kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i nosi dva boda za stručno usavršavanje.

Radni jezici skupa su srpski i engleski. Prevod sa engleskog će biti obezbeđen.

PROGRAM:

Konferencija traje dva dana i sadrži više različitih programskih celina koje, svaka na svoj način, proširuju razumevanje i podržavaju inicijative za prožimanje umetnosti i obrazovanja. U skladu sa temom skupa, većina programa je praktična i interaktivna:

  • PLENARNI DEO vam omogućava da čujete izlaganja istaknutih stručnjaka iz oblasti obrazovanja i kulture iz zemlјe i inostranstva; izlaganja su posvećena strateškom i praktičnom značaju uklјučivanja u učenje kreativnih pristupa razvoju dece i mladih.
  • PANEL DISKUSIJE su prilika za razgovor sa stručnjacima i praktičarima koji koriste dramu, pozorište i druge umetničke pristupe u obrazovanju i vaspitanju. Pitajte sve što vas interesuje!
  • RADIONICE vam pružaju mogućnost da steknete iskustvo – kako učiti i podstaći učenje kroz dramu i pozorište u obrazovanju, unaprediti svoju praksu i učiniti je interaktivnijom.
  • BAZAR KREATIVNIH IDEJA I POSTIGNUĆA je prilika da prikažete svoj rad kroz radionice, izložbe, projekcije, pozorišni program...
  • INTERAKTIVNI PROGRAMI predstavlјaju modele rada pedagoga i umetnika, nudeći vam priliku da unapredite svoju pedagošku praksu i obogatite svoj metodički repertoar.
  • POZORIŠNI PROGRAM ima za cilј da vas inspiriše za buduće kreativne poduhvate. Tokom oba dana, u Dečjem kulturnom centru i Malom pozorištu „Duško Radović“, imaćete priliku da vidite niz izuzetnih predstava koje su nastale kroz kreativni proces vođen sa decom i mladima.

Detalјnu agendu događaja preuzmite OVDE.

Za više informacija ili ukoliko imate bilo kakvih pitanja, pišite nam na mail: konferencija.bazaart@gmail.com

Konferencija je deo projekta OSTRVA koji finansira Evropska Unija kroz program ,,Podrška civilnom društvu”. Projekat se sufinansira iz budžeta Republike Srbije – Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, Ministarstvo kulture i informisanja i Ministarstvo omladine i sporta. 

K16 logo          PRIJAVA ZA KONFERENCIJU

Umetničko udruženje BAZAART i partneri: Dečji kulturni centar Beograda, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Malo pozorište „Duško Radović" i Centar za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM imaju zadovoljstvo da vas pozovu na drugu nacionalnu Konferenciju koja okuplja prosvetne radnike, umetnike i sve druge koji razvijaju dramske metode i kreativnost u formalnom i neformalnom obrazovanju i vaspitanju.  

Konferencija traje od 18. do 20. juna, a programi se održavaju u Tašmajdanskom parku i BITEF teatru (subota, 18.6.); Dečjem kulturnom centru Beograda (nedelja, 19.6.) i Malom pozorištu „Duško Radović" (ponedeljak, 20.6.). Konferencija sadrži više programskih celina koje, svaka na svoj način, podržavaju razvoj kompetencija za vođenje dramskog i kreativnog rada sa decom i mladima.

 

Molimo Vas da prosledite ovaj poziv svima koji bi mogli biti zainteresovani.

Srdačan pozdrav,
BAZAART i konferencijski tim
konferencija.bazaart@gmail.com

Kalendar događaja

July 2017
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ŠALJEMO NA VAŠ E-MAIL
NAJNOVIJE VESTI!

ČAS