konfBeogradski LOTREK Centar organizuje u četvrtak 12. novembra sa početkom u 19h tribinu 

HORIZONT OBRAZOVANJA I KULTURE U SRBIJI

u Dečjem kulturnom centru Beograda.

Ova Tribina predstavlja priliku da postavimo neka od ključnih pitanja za razvoj društva u Srbiji: Šta je uloga obrazovanja u razvoju društva? Koja je uloga kulture u učenju za život? Hoćemo li uspeti da stvorimo neophodne uslove za društveni preobražaj i celovito odrastanje mladih generacija, ukoliko obrazovanje i kultura deluju razdvojeno?

U dijalogu o saradnji obrazovanja i kulture učestvuju prof.dr Ana Pešikan (Filozofski fakultet, Beograd), prof.dr Milena Dragičević Šešić (FDU), Dragana Koruga (CIP), Ljubica Beljanski Ristić (CEDEUM) mr Vesna Danilović (KCB) i drugi. Razgovor moderira doc.dr Marina Milivojević Mađarev.

Na tribini će biti predstavljen Zbornik radova sa konferencije Kulturna uloga škole i obrazovna uloga kulture - Drama u obrazovanju, kao i Preporuke za podsticanje inovativnih pristupa kulturi u obrazovanju i obrazovanju u kulturi, čija autorka je prof.dr Vesna Đukić (FDU)

Zbornik se slobodno preuzima sa web sajta BAZAART-a, www.bazaart.org.rs

Pun poziv na tribinu pronađite na ovom linku.

lotrec beograd RUZPoštovane nastavnice i nastavnici, drage koleginice i kolege, beogradski LOTREK Centar vas poziva na 

ugledni čas prof. Miodraga Savovića

DraMAtematika
u sredu 4. novembra, u 19.30 časova,
u galeriji Centra za obrazovanje i kulturu Božidarac 1947,
Radoslava Grujića 3

Detaljan poziv možete pronaći ovde.

IDEALBAZAART i Prijatelјi dece opštine Novi Beograd pozivaju Vas na seminar
IDEAL – interkulturalno učenje kroz dramu

Program seminara baziran je na tehnikama i pristupu kreativne drame za razvoj osetlјivosti i veština za tolerantnost, inkluzivnost i saradnju. Seminar se sastoji od 3 modula i traje 3 vikenda (ukupno 6 radnih dana i 40 radnih sati), a odvijaće se na dve lokacije: na Vračaru i na Novom Beogradu. Prvi modul seminara je akreditovan i naveden u Katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika za školsku 2014/2015. i 2015/2016.

481IDEAL – interkulturalno učenje kroz dramu
Oblast: OPŠTA PITANјA NASTAVE
Kompetencija: K4; Prioritet 7: Prevencija diskriminacije

Cena seminara je 3.000,00 RSD.

Pozivamo Vas da po ceni jednog akreditovanog seminara prođete celokupnu obuku koja, prema ocenama dosadašnjih polaznika, pruža korisne veštine i alate, primenjive u svakodnevnom radu.

Ukoliko ste zainteresovani da pohađate IDEAL Seminar, više informacija možete pronaći ovde

LotrecLOTREC Beograd najavljuje treći blok aktivnosti u okviru projekta OSTRVA: seminare, susrete sa stručnjacima i praktičarima, susrete sa umetnicima, tribine i radionice u Klubu LOTREC Beograd

§  Susreti sa stručnjacima i praktičarima koji primenjuju dramu u obrazovanju i vaspitanju odvijaće se svake prve sedmice u mesecu u biblioteci OŠ “Drinka Pavlović”. Predstavićemo dramske metode i programe koje sprovode iskusne organizacije civilnog društva u Beogradu: REACH, POD Teatar, Hajde da i ERG Status... Učešće je slobodno.*

Profili

.............................................

Kalendar događaja

July 2017
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ŠALJEMO NA VAŠ E-MAIL
NAJNOVIJE VESTI!

ČAS