VolonteriKonfBAZAART poziva osobe zainteresovane za koordinacijuda se volonterski priključe timu koji priprema ovogodišnju nacionalnu Konferenciju posvećenu razvoju dramske edukacije: DRAMSKO OBRAZOVANJE I SAMOOBRAZOVANJE – Kako do dramskih pedagoških kompetencija.

Na poziv se mogu odazvati studenti, profesionalci i praktičari u oblasti menadžmenta, obrazovanja, umetnosti i dr., ukoliko su odgovorni i poseduju sposobnosti i osnovno iskustvo u koordinaciji složenih događaja. Više informacija, kao i mejl za prijavljivanje možete pronaći na sajtu BAZAARTa, klikom na ovaj link. 

dk

Nevladina organizacija „Mir i saradnja“ pod pokroviteljstvom OUN-a organizuje konkurs „Don Kihot ili moć utopije: priprema budućnosti“. Konkurs je namenjen svima koji ulažu napore da promovišu ideale mira i zajedništva, razvijaju multikulturnost, uvažavaju različitosti svih krajeva sveta i te ideje mogu da prikažu kroz umetnički izraz. Kako da se prijavite, kao i ostale detalje o konkurus možete preuzetu ovde

Rok za prijavu na konkurs je 04. jul 2016. godine! 

Izvor: Vesti.rsIzvor: vesti.rs
Fondacija Uhvati život raspisuje konkurs za nagradu Žana Borisavljević za doprinos razvoju obrazovanog društva u kojem se neguju ljudske vrednosti.
Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na Žanu Borisavljević, predsednicu organizacije Obrazovanje plus  i predstavlja podsticaj svima koji se trude da unaprede formalne i neformalne obrazovne procese, a pre svega onima koji inspirišu i motivišu druge da se razvijaju, da se menjaju na bolje, da šire pozitivnu energiju, da promovišu znanje, vaspitanje, toleranciju, humanost, brigu i ljubav za druge i veru da svojim stavovima oblikujemo svoj život, a svojim delima menjamo i tuđe živote.
Za 2015. godinu, nagrada se dodeljuje u kategoriji vaspitač/stručni saradnik, a pravo učešća na konkursu imaju zaposleni u svim predškolskim ustanovama u Srbiji.
Kriterijumi koji će se ocenjivati su:
  1. Rad na ličnom i profesionalnom usavršavanju
  2. Kreativnost i inovativnost u radu
  3. Holistički pristup obrazovanju i implementacija životnih vrednosti u obrazovni proces
  4. Kolegijalnost i razvijanje pozitivne atmosfere u ustanovi.
Prijava za konkurs treba da sadrži popunjen registracioni formular i dodatnu, relevantnu  dokumentaciju (potvrde, preporuke, diplome…).
Prijave je potrebno poslati do 31. marta 2016. godine na e-adresu:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
Dobitniku nagrade će biti uručena plaketa i simboličan novčani iznos (20.000 dinara) na prolećnim stručnim susretima „Vaspitači-vaspitačima“ od 21. do 24. aprila 2016. u Kladovu.
Registracioni formular može da se preuzme ovde.

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

Učiteljski fakultet, Savska cesta 77, Zagreb

RASPISUJE NATJEČAJ

za upis polaznika na poslijediplomski specijalistički studijDramske pedagogije u akademskoj godini 2015./2016.

za stjecanje akademskog naziva:

SVEUČILIŠNI/A SPECIJALIST/ICA OBRAZOVNIH ZNANOSTI: DRAMSKI PEDAGOG

Učiteljkski Fakultet Zagreb

Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pokreće se studijski program dramske pedagogije, trenutno jedini program u ovoj oblasti u regionu. 

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokreće Poslijediplomski specijalistički studij Dramske pedagogije. Program studija koncipiran je tako da studenti stječu znanja i vještine potrebne za primjenu dramskih metoda u nastavi, kao i za vođenje djece u izvannastavnim dramskim aktivnostima. Studenti će steći i kompetencije za kritičku analizu predstava kazališta za djecu i mlade, kao i za koncipiranje i provođenje istraživanja u području dramskog odgoja i kazališta za djecu.

Budući da je riječ o specijalističkom studiju, studenti će biti usmjereni više prema usvajanju praktičnih znanja i vještina nego prema istraživanju. Ipak, program studija fleksibilno je zamišljen, tako da će studenti moći u značajnoj mjeri birati sadržaje prema vlastitom interesu.

VOLONTERI dugmeObaveštavamo vas da je otvoren poziv za volontere koji žele da pomognu u realizaciji konferencije Kulturna uloga škole i obrazovna uloga kulture - drama u obrazovanju, koji traje do 12. juna. Ukoliko poznajete mlade ljude koje interesuju teme koje pokreće konferencija, a pritom su punoletni, možete im proslediti ovaj poziv, ili ih direktno uputiti ka prijavnom formularu za volontere klikom na logo.

Motivplus

Obaveštavamo Vas da će se 18. i 19. maja održati prvi Dečji kongres pod nazivom Ja sam dete na vrhu planete, u organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Ovo je jedinstvena manifestacija u Srbiji i regionu, na kojoj su deca u ulozi predavača - svoje prezentacije na temu MOJ HOBI- POMOĆ U UČENjU I POSTIZANjU USPEHA U ŠKOLI prikazaće svim okupljenim vršnjacima i roditeljima.

Više informacija o samom događaju možete videti na ovom linku.

australian flag-650x4872Ambasada Australije u Republici Srbiji, kroz svoj program Direktne pomoći podržava distibuiranje pomoći preko različitih društvenih sektora u cilju povećanja obima pomoći ljudima u nevolji.

Tokom 2013-2014. godine, na području Republike Srbije, Crne Gore i Makedonije ambasada Australije usmerena je na projekte koji se bave osnaživanjem žena i devojaka.

Više obaveštenja o Programu direktne pomoći možete pronaći na linku http://www.serbia.embassy.gov.au/bgde/Direct_Aid_Program.html

Profili

.............................................

Kalendar događaja

July 2017
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ŠALJEMO NA VAŠ E-MAIL
NAJNOVIJE VESTI!

ČAS